Nové stromy na Dívčích hradech zpestří prostor u výběhu koní Převalského

9. 4. 2020

Dívčí hrady na skalnatém kopci nad pražským Smíchovem obohatí 500 mladých stromů. Nové duby pýřité, javory mléče, jeřáby ptačí, lípy srdčité a třešně ptačí během tohoto a příštího týdne vysadíme kolem nově vznikajícího výběhu pro koně Převalského, který připravuje Zoo Praha.

Vysazované stromy mají obvod kmínku 10 až 12 centimetrů. Z celkového množství 500 nových stromů je 102 z nich náhradou za dřeviny, které v byly v lokalitě vysazené v minulosti a nezvládly se vypořádat s extrémními obdobími sucha a vysokých teplot, které Prahu zasáhly v minulých letech.

Stromy na Dívčích hradech nesázíme poprvé. S výsadbami jsme začali již mezi lety 2008 a 2010 a další nové stromky přibyly v letech 2017 až 2019. Sázeli jsme lesní dřeviny, z nichž ty starší nyní již tvoří zapojené lesní porosty. Kromě lesních dřevin jsme sázeli také vzrostlé solitérní a alejové stromy. Dohromady jsme na Dívčích hradech v uplynulých letech vysadili přibližně 100 tisíc lesních dřevin a spolu s letošními výsadbami 1 101 solitérních stromů.

vysadby