Vánoce začínají v zookoutku: Přineste dárečky zvířecím obyvatelům

22. 11. 2019

Těšíte se na Vánoce? Se zvířaty z chuchelského zookoutku je můžete zahájit o deset dnů dřív. Už v sobotu 14. prosince ve 14 hodin začínají v našem zookoutku v Malé Chuchli slavnostní Zvířátkové Vánoce. Výjimečně se pro návštěvníky zookoutku otevřou brány do výběhů, aby se mohli na chviličku proměnit v Ježíšky a předat natěšené zvěři malý vánoční dárek. Radost daňkům, muflonům i jelenům uděláte třeba jablky, mrkví, žaludy nebo obyčejnou řepou. Obdarovat můžete i šelmy, které si v zelenině příliš nelibují. Našeho rysa, fretky, lišky či zvědavé mývaly potěšíte hračkami určenými speciálně pro zvířata. Uvítají pískací hračky, kousací uzlíky a kosti, uzené vepřové uši, kožené míčky a další předměty, které lze pořídit ve zverimexech pro domácí mazlíčky.

Abyste podarovali také volně žijící ptactvo, které vám během roku trylkuje na zahradě, můžete v zookoutku navštívit dílničku na výrobu ptačích krmítek. A komu by ještě pořád chyběl nějaký originální vánoční dárek pro někoho z rodiny nebo přátel, bude mít příležitost zakoupit skleničku našeho medu z limitované edice Sametový med vydané ke 30. výročí sametové revoluce.

Výběhy zvířat budeme z kapacitních důvodů zpřístupňovat jednotlivě a budou otevřené vždy na 30 minut, během kterých můžete zvířata nakrmit. Nejprve přijdou na řadu jeleni ve 14:00. Po nich můžete od 14:30 navštívit daňky, k divočákům vás pustíme od 15:00 a nakonec jsme si nechali kozy a muflony od 15:30. Všechny dárky, které pro zvířata přinesete, nechte pod připraveným vánočním stromečkem, naši pracovníci jim je během prosince postupně rozdělí. Dobroty, kterými budete moci zvířata během akce krmit, vám dáme přímo u jejich výběhů. 🙂

Vstup na akci je zdarma, teplé občerstvení zajistí kiosek v zookoutku. Těšíme se na vás.

zviratkove-vanoce-2017_nahled