Stromovka soutěží o titul Park roku. Podpořte ji svým hlasem

24. 9. 2019

Největší a nejvýznamnější pražský park Královská obora Stromovka právě bojuje o titul Park roku a vy ho můžete podpořit svým hlasem. O vaši přízeň se s ostatními parky utká centrální část Stromovky, jejíž rekonstrukci jsme dokončili v roce 2017. Bývalé dno Rudolfova rybníka se proměnilo takřka k nepoznání. Vznikly nové rybníky, cesty, trávníky a přibyl také nový mobiliář i místa k odpočinku.

Soutěž Park roku vyhlašuje a organizuje sdružení Svaz zakládání a údržby zeleně již od roku 2003. Posláním soutěže je upozornit na nezastupitelné funkce zeleně ve městech a důležitost péče o ni a její údržby.

Soutěžní parky hodnotí odborná porota z řad architektů, krajinářů i zahradníků. A své ocenění může prostřednictvím internetového hlasování udělit také laická veřejnost. A pokud si myslíte, že je jeden hlas pro Stromovku málo, máme skvělou zprávu: Hlasovat můžete opakovaně, stačí počkat vždy týden od udělení předchozího hlasu. Soutěž končí 5. listopadu.

Naše organizace spravuje Stromovku, která je v majetku hlavního města Prahy, od roku 2008. Podílíme se na parkových úpravách, budování nových trávníků, výsadbách stromů, keřů, trvalek i letniček. Součástí naší práce je každodenní péče o zeleň i čistotu parku. Proto budeme potěšeni, pokud svým hlasem oceníte naši dlouholetou práci a podpoříte Stromovku, která je zelenou oázou klidu a relaxace pro tisíce Pražanů.

stromovka

Autor fotografií: Magistrát hl. m. Prahy