S kosou do Stromovky již po šesté. Tradiční senoseč je za dveřmi

15. 5. 2019

Již po šesté zasviští Stromovkou kosy, aby složily k zemi stébla trávy při tradiční senoseči. Každého, kdo si v pátek 31. května přivstane a za ranního rozbřesku se ve Stromovce chopí kosy, čeká pořádná dávka poctivé, ale radostné práce. Sekáči se sejdou v 5 hodin ráno na louce u ulice Za Elektrárnou a za čerstvé ranní rosy se pustí do svého díla. O ostrost svých pracovních nástrojů se mohou zájemci postarat o dva dny dříve na workshopu kutí kos, jehož místo konání organizátoři akce ještě ujasní na facebookové stránce události.

kosení

Na workshopu se budou nasazovat, naklepávat a brousit kosy už ve středu 29. května od 16 hodin. Disponujete-li vlastním náčiním, ale už méně tím správným grifem, jak s ním zacházet, vezměte kosu s sebou a odborníci vám ji pomohou patřičně naostřit. Pokud kosu nemáte nebo se bojíte, že vás s ní nevezmou do tramvaje, můžete se na místě pocvičit na zapůjčených kosách. A v pátek ráno ostrý nástup! Vítáni jsou zkušení sekáči i naprostí začátečníci, prostě každý, kdo dává přednost zpěvu ptáků před „zpěvem“ motorových sekaček. Přibližně kolem deváté bychom měli mít hotovo.

Propásli jste loňské kosení? Nevadí, ve videu se můžete podívat, jak krásně nám to šlo od ruky, a naladit se na letošní ročník. My i Stromovka se na vás těšíme. 🙂