POZVÁNKA: Do Stromovky za poznáním. Dozvíte se vše, co vás zajímá

2. 5. 2019

Vrtalo vám někdy hlavou, kdo nebo co v největším pražském parku seká trávníky nebo pleje chodníky? Kde se berou všechny ty květinové záhony a kam mizí tuny odpadu, které ve Stromovce zbudou po návštěvnících? Jaké stromy v Královské oboře rostou a kterým živočichům skýtají domov? Pro všechny zvídavé návštěvníky parku jsme na třetí květnovou sobotu připravili akci nazvanou Den Stromovky – aneb Stromovka jak ji neznáte, na které vám všechna tato tajemství odhalíme. Na společné setkání se budeme těšit 18. května od 10:00 do 18:00 na Psí louce.

Představíme vám všechny naše pomocníky – drobnou mechanizaci, jako jsou křovinořezy a motorové pily, i ty nejsilnější traktory a velké stroje sloužící například k údržbě rozsáhlých trávníkových ploch. K vidění bude i tým našich arboristů, kteří vám předvedou, jaká je práce vysoko v korunách stromů. Nebudou chybět ani naši zvířecí záchranáři, kteří jsou vždycky po ruce, když se některý ze zdejších živočichů dostane do úzkých, nebo zaměstnanci z našeho Zahradnictví Ďáblice, které nám dodává sadební materiál pro nejrůznější výsadbové akce nejen ve Stromovce, ale po celé Praze.

A kdo by rád věděl víc o vodních prvcích v parku, toho rádi vezmeme na jednu ze tří komentovaných prohlídek parkem, při nichž se zaměříme právě na vodní plochy. Dozvíte se zajímavosti o rekultivacích rybníků a říček, vrátíte se časem do chvíle, kdy se v parku začaly hloubit první rybníky, navštívíte jindy nepřístupný vodárenský domek a nakouknete i do Rudolfovy štoly, která do parku přivádí vodu z Vltavy. Na exkurze budeme vyrážet v 10:00, 14:00 a 16:00, sraz je vždy u označeného infostánku. Komentované prohlídky jsou zdarma a svoji účast nemusíte hlásit předem.

plakat