Kompostárna otevírá již tento týden. Zahájíme i výdej Pražského kompostu

21. 2. 2019

V pátek 22. února zahájí provoz po zimní přestávce Kompostárna hl. m. Prahy ve Slivenci, kam mohou Pražané a další zájemci odvážet rostlinný odpad, který se zde zpracovává na kvalitní kompost. V loňském roce přijala kompostárna celkem 2 162 t materiálu a vyprodukovala 200 t hotového kompostu, který je oficiálně registrován jako organické hnojivo pod názvem Pražský kompost.

Slunečné a teplé počasí posledních dní láká nejen k procházkám, ale pozvolna začínají práce na zahradách. V kompostárně, která více než rok zpracovává rostlinný materiál od firem i drobných zahrádkářů, jsme zkrátili zimní přestávku a otevíráme ji pro zájemce již v pátek 22. února. Vedle možnosti odložit zde shrabané listí či ořezané větve nabízí kompostárna také hotový kompost, který byl oficiálně registrován jako organické hnojivo pod názvem Pražský kompost. Kompost splňuje veškeré limity chemických a fyzikálních vlastností a může se využívat pro zlepšování kvality půdy jak na zahrádkách, tak i při údržbě a výsadbách městské zeleně.

Pražané mají možnost do kompostárny měsíčně zdarma uložit až 250 kilogramů biologicky rozložitelného odpadu a za každých 5 kilogramů odevzdaného bioodpadu si po roce odnést 1 kilogram hotového kompostu k využití na své zahradě.

kompostárna