Liška Eliška z chuchelského zookoutku získala sponzory

25. 1. 2019

Liška z chuchelského zookoutku má novou rodinu. Tedy alespoň tu adoptivní. Staly se jí děti z Mateřské školy, Praha 5 – Barrandov, Lohniského 830, které pro zrzavou obyvatelku našeho zookoutku vybraly díky charitativnímu běhu 4 382 Kč. Lišku, která se do našeho zookoutku dostala před pěti lety jako osiřelé mládě, jsme s dětmi pojmenovali Eliška. Z finančního daru nakoupíme Elišce hračky pro radost a také pamlsky na přilepšenou, ze kterých bude mít určitě radost i lišák Filip, který s Eliškou sdílí výběh. Jako odměnu a poděkování jsme pro štědré dárce v polovině ledna připravili jeden z našich ekovýchovných programů, který je provedl celým zookoutkem.

Vyprávěli jsme si o zvířatech, která tam žijí, a kde se s nimi můžeme ve volné přírodě setkat. Některá ze zvířat děti i samy nakrmily. Pro pochoutky si došlo celé daňčí stádo, mufloni, jeleni i divoká prasata. V závěru programu jsme společně umístili cedulku k výběhu lišky Elišky s informacemi o adopci zvířátka a předali jsme dětem certifikát o dárcovství.

Všechna zvířata v zookoutku Malá Chuchle by ráda našla adoptivní rodiny stejně jako jejich liščí sousedka, proto oceníme každé sponzorství, které nám pomůže v péči o naše zvířecí svěřence.

My i Eliška děkujeme dětem za finanční dar a milou návštěvu.

liška