Senioři z Prahy 4 navštívili naše rozkvetlé Zahradnictví Ďáblice

3. 5. 2018

Od jara až do podzimu pořádá naše organizace pro Pražany exkurze na zajímavá přírodní místa Prahy či do některé z našich provozoven. Milovníkům vody poodhalujeme tajemství pražských potoků a rybníků, malé i velké badatele vedeme za geologickou minulostí Prahy, fanouškům včel v naší medárně vysvětlujeme, jak vzniká med i vosk, a vyznavačům zdravého a ohleduplného životního stylu představujeme kompostování bioodpadu v naší kompostárně. A pak máme v nabídce ještě jednu výpravu, kterou si v předposledním dubnovém týdnu také vybrala skupinka 11 seniorů z městské části Praha 4. Vydala se s námi za rozkvetlými záhonky, okrasnými dřevinami i historií pěstitelství do našeho Zahradnictví Ďáblice.

Skrze záhony okrasných dřevin a trvalek kvetoucí všemi barvami jsme se spolu se seniory vypravili do historie našeho zahradnictví, jehož dějiny se začaly psát již v roce 1924. V minulosti zdejší zahradníci dokázali vyšlechtit unikátní dřeviny: trnovník pražský se sladce růžovými květy nebo kalinu pražskou, jež svými stálezelenými listy celoročně krášlí městskou zeleň. Tisíce rostlin, které zde každý rok vypěstujeme, míří totiž nejen do soukromých zahrad, ale také do pražských parků, stromořadí i pásů zeleně v ulicích hlavního města.

Exkurze účastníky zavedla i tam, kam se běžný zákazník zahradnictví nedostane. V rozsáhlých sklenících tak senioři viděli například naroubované sazenice borovic a zjistili, co všechno sazenice absolvuje od vyklíčení až do okamžiku, kdy konečně zakoření na jejich zahradě.

Ve fotogalerii můžete i vy nahlédnout do prostor našeho zahradnictví a okusit atmosféru, která celou exkurzi provázela. A pokud vám fotografie nestačí, není nic jednoduššího, než přijet za námi do Ďáblic a projít se rozkvetlými záhony mezi skleníky nebo si vybrat některou z dalších exkurzí, které Lesy hl. m. Prahy pořádají.

Exkurze v Ďáblicích