Na novém záhonu ve Stromovce letos rozkvete přes 2000 nových rostlin

24. 1. 2018

Ačkoliv zima v pražských parcích stále kraluje, my se již připravujeme na jaro a spolu s námi i nový trvalkový záhon v Královské oboře. V části Stromovky zvané Starý park jsme v první polovině ledna díky příznivému počasí připravili půdu nového záhonu a vysadili na 1940 trvalek a 750 cibulovin, které budou od nynějška krášlit tuto část parku. Podobné záhony trvalek naleznete ve Stromovce například u Malé říčky v části Za drahou, podél vodotoče ve Starém parku, na svahu pod Místodržitelským letohrádkem nebo u podchodu ke Šlechtově restauraci.

novy zahon

Ve spolupráci se zahradním architektem panem Ing. Josefem Součkem, který vypracoval výsadbový plán a vybral vhodné rostliny, jsme vybudovali zcela nový trvalkový záhon na břehu potoka ve Starém parku. Díky práci našich zaměstnanců zapustí kořeny do půdy 1940 sazeniček čechravy, ostřice, kakostu, kapsovce, rdesna, petrklíčů, rodgersie a ploštičníků. A aby byly květinové záhony ještě pestřejší, doplní je z řad cibulovin bledule, dymnivky a česnek, kterých na novém záhonu napočítáte 750 kusů. Kombinace těchto trvalek a cibulovin byla zvolena záměrně, neboť některé z nich vykvétají časně na jaře, jiné během léta a s květy dalších se můžeme setkat až na podzim. Díky tomu bude Pražany oblíbený park kvést po většinu roku a tím jim zpříjemní chvilky odpočinku a rekreace.

Prosíme návštěvníky, aby dodržovali pravidla pro pohyb v parku, nevstupovali do vyznačených míst a respektovali zákazy volného pobíhání psů v určených lokalitách, včetně květinových záhonů. Děkujeme.

zahon ve kvetu

Začátkem března  můžete vyhlížet první květy