Na 300 lidí přišlo do zookoutku za jeleny a novým rysem, odteď je z něj Drápek

22. 9. 2017

Na 300 návštěvníků se v sobotu 16. září 2017 vydalo do zookoutku Malá Chuchle na naši víkendovou akci To jsem z toho jelen. U jeleního výběhu se seznámili s celou rodinou jelenovitých, poslechli si, který její člen vydává jaký zvuk, a z bezprostřední blízkosti nadšené jeleny pořádně nakrmili. Oproti loňsku zahrnovala letošní jelení sobota i jeden mimořádný chlupatý kočkovitý bonus – společně jsme pokřtili našeho nového rysa, který do zookoutku přicestoval na začátku letošního července.

Pro kreativní návštěvníky jsme si na akci připravili tvořivou dílnu, v níž si mohli vyrobit vlastního minijelena, další ze stanovišť se ozývalo už z dálky – ukázky paroží a stop jsme doplnili ukázkami jeleních zvuků. Svoje znalosti o jelenovitých si mohl každý sám vyzkoušet v naší křížovce, která ho provedla celým zookoutkem a končila až tam, kam beztak mířily kroky všech – u samotného jeleního výběhu. Komentované krmení jelenů si návštěvníci nenechali ujít a dobrovolně přítomni byli rozhodně i všichni naši jeleni. 🙂 Laně Šmoula a Viktorka se vůbec nenechaly pobízet a za kus tvrdého pečiva či čerstvou zelenou větvičku se ochotně nechaly drbat po celém těle. A líbilo se jim to natolik, že se s oficiálním vládcem jeleního výběhu, samcem Rumcajsem, nehodlaly podělit ani o jedinou hladící ruku.

Ne všechna pozornost však o jelení sobotě patřila jen jelenům. Svůj díl dostal i náš rys, který se v zookoutku už od prázdnin zabydluje. Z Polska k nám ale přicestoval bez jména, a tak jste až do konce prázdnin mohli hlasovat, zda to bude Bonifác, Drápek, Chloupek, Matěj, Merlin nebo Morris. Ačkoliv to dlouho vypadalo, že zvítězí Merlin, poslední týden hlasování přinesl dramatický zvrat. Drápek popadl zázračný druhý dech a zvítězil na celé čáře s celkovým počtem 104 hlasů. Konečně jsme jej tak mohli pokřtít. Zdálo se, že rys s novým jménem souhlasí, ještě víc však souhlasil s výbornými hovězími kostmi, které se mu jako slavnostní dar objevily ve výběhu. 🙂

IMG_3471

Děkujeme všem za účast a těšíme se na vás zase příště, třeba na některé z dalších podzimních chuchelských akcí.