Mistrovství ČR ve stromolezectví si naši arboristé nenechají ujít

17. 8. 2017

V sobotu 19. srpna se naši arboristé zúčastní 17. ročníku Mistrovství České republiky ve stromolezectví. Lesy hl. m. Prahy budou na závodech reprezentovat Ján Kokavec a Josef Weiss. Přijďte se podívat, podpořit jejich výkony a dozvědět se více o lidech, kteří pečují o stromy kolem nás, a o tom, co všechno jejich práce obnáší.

Závod se tentokrát uskuteční v parku Na Jezerce v Praze-Nuslích. Od 8 hodin ráno se závodníci utkají v semifinále a tři nejlepší z nich poté změří síly ve finále, které začne v 15:45 hodin. Tři nejlepší čeští stromolezci se také budou moci zúčastnit Mistrovství Evropy ve stromolezení 2018.

Celou akci organizuje Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu ve spolupráci s městskou částí Praha 4, naše organizace je partnerem akce. Stromolezci vám předvedou své nejnovější lezecké techniky a inovace ve vybavení, a to v pěti disciplínách, které napodobují každodenní pracovní podmínky arboristů. V rámci doprovodného programu budeme mít na mistrovství svůj stánek, zaměřený jak jinak než na tematiku dřevin. Budeme rádi, když se u nás zastavíte.

Více informací o současném ročníku i o ročnících předcházejících najdete na webu www.arboristika.cz.

Těšíme se na vás.

arboriste