POZVÁNKA: V chuchelském zookoutku oslaví svůj den zvířecí mláďata

26. 5. 2017

Prvního června se slaví Mezinárodní den dětí, který den ale patří těm zvířecím mláďatům? V zookoutku v Malé Chuchli jsme se pro naše nejmenší a často neviditelné Pražany rozhodli uspořádat Den mláďat. Akce se koná pod záštitou naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy v sobotu 10. června od 13 do 17 hodin. Zveme všechny děti i rodiče, aby den zvířecích mláďat přišli oslavit spolu s námi.

Programem vás provedou ošetřovatelé záchranné stanice, mezi jejímiž pacienty tvoří mláďata takřka polovinu. V roce 2016 stanice přijala celkem 1768 mláďat. Většinou jde o opuštěná, osiřelá a nesamostatná mláďata, která přišla o matku či o hnízdo a bez lidské pomoci by nepřežila. Stanice o ně pečuje do té doby, než jsou dost velká na to, aby se o sebe ve volné přírodě sama postarala.

V zookoutku na vás čekají stanoviště ptačích a savčích mláďat a spolu s nimi příběhy mláďat, která v metropoli přicházejí na svět a musejí se odmalička potýkat s nástrahami velkoměsta, které jejich rodné hnízdo obklopuje ze všech stran. Ukážeme vám, jak pracuje záchranná stanice a jak vypadá bezpečný odchyt zraněného zvířete, a budete mít příležitost prohlédnout si pomůcky, které ošetřovatelé denně používají. Také se dozvíte, v jakých případech můžete vy sami zvířeti v nesnázích účinně pomoci.

Vstup na akci je zdarma. My i mláďata se budeme těšit.

den-mladat-2017