Pobytový trávník uprostřed Stromovky prodělal regenerační kúru

14. 5. 2017

Ve Stromovce pokračujeme s celkovou revitalizací centrální části parku, kde se v minulosti nacházelo dno bývalého Rudolfova rybníka. Tento týden jsme se pustili do úprav velkého pobytového trávníku, který by měl sloužit k odpočinku návštěvníků parku. Stávající trávník bylo potřeba prořezat, aby se uvolnila stará a suchá tráva, posílit novou várkou osiva a odlehčit vrstvou písku.

Na pobytovém trávníku jsme začali mělkým prořezáním, při němž se vyčesávají zaschlé trsy staré trávy. Trávník pak lépe roste a vytváří kvalitnější drny. Poté na plochu nastoupil speciální dosévací stroj Turfco TriWave, používaný mimo jiné i na golfových hřištích a sportovištích, který do půdy šetrně vyřezává pravidelné drážky, do nichž rovnou vysévá nové travní osivo. Jako poslední přišlo na řadu pískování, které pomáhá odlehčit strukturu půdy. Do trávníku se písek zapravil tažením trávníkářské sítě a výsledek se dobře uválcoval.

20170509_122956

Náš vybraný dodavatel nyní bude plochu pravidelně zalévat, aby se osivo co nejdříve ujalo a trávník mohl opět dělat radost všem návštěvníkům, kteří by se na něj rádi natáhli.

Podrobné informace o celém projektu revitalizace lokality najdete v naší zprávě o výsadbách nových stromů v této části Stromovky.

centrální část Stromovky