25. výročí jsme oslavili vysazením sekvojovce obrovského ve Stromovce

24. 4. 2017

Za symbol oslav 25. výročí založení naší organizace jsme si vybrali mohutný a dlouhověký sekvojovec obrovský, kterému je přezdíváno „kronikář světa“. Jeden exemplář tohoto úctyhodného stromu nyní zdobí také Stromovku, kde jej v blízkosti planetária v pátek 21. dubna vysadila pražská primátorka Adriana Krnáčová společně s ředitelem naší organizace Vladimírem Krchovem.

„Většina turistů do Prahy míří hlavně za historickými a kulturními památkami a mohlo by se zdát, že za přírodou se lidé naopak musí vydávat za hranice rušné metropole. Současná Praha však svým obyvatelům a návštěvníkům každý den nabízí také ohromné přírodní bohatství. Desítky parků a vodních ploch a přes 5 000 hektarů lesů, které pokrývají více než deset procent území hlavního města. V Praze se každý rok vysadí desetitisíce nových stromů. Společně se snažíme, aby Pražané mohli žít ve městě, které si váží své přírody a jehož součástí je zdravé životní prostředí,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová. (Tisková zpráva hl. m. Prahy)

Přejeme stromku, aby se mu v půdě hlavního města dařilo, aby sílil a rostl společně s ním a stal se tak symbolem zdravé pražské přírody.

sazeni primatorka

Pokud byste si i vy chtěli na zahradě zasadit sekvojovec, naši zahradníci ze Zahradnictví Ďáblice k výročí naší organizace vypěstovali tisícovku sazenic pražských sekvojovců. Sazenice jsou dostupné na 6 prodejních místech.