Ptačí švitoření si do zookoutku přišlo poslechnout tisíc posluchačů

7. 4. 2017

V sobotu 1. dubna jsme v chuchelském zookoutku zaplaveném sluncem a zvuky probouzející se přírody oslavili Mezinárodní den ptactva. Na tento slavnostní den, který se po celém světě slaví již od roku 1906, kdy byla podepsána mezinárodní Konvence o ochraně užitečného ptactva, jsme pro návštěvníky připravili akci s názvem Ptačí trylky.

Se zástupci ptačího světa se v naší Záchranné stanici hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy potkáváme každý den, více než dvě třetiny pacientů tvoří právě ptáci. Proto jsme se rozhodli přiblížit jejich velkolepý svět plný pestrobarevných peříček, trylkujících hlasů a křídel pročesávajících vzduch nad našimi hlavami i pražské veřejnosti.

Pro návštěvníky zookoutku jsme připravili několik stanovišť. Tisícovka Pražanů, které do Chuchelského háje přilákalo krásné jarní počasí, se tak postupně dozvěděla zajímavosti o dravcích, sovách, pěvcích nebo hrabavých a vodních ptácích. Sledovali ornitologa při kroužkování ptáků a seznámili se s puštíkem Rozárkou, která kvůli svému handicapu patří mezi trvalé obyvatele záchranné stanice.

Ptačí trylky odstartovaly jarní sezonu našich víkendových akcí v zookoutku. V sobotu 13. května se vypravíme Do lesa s lesníkem, Den mláďat v zookoutku oslavíme v sobotu 10. června.

Těšíme se na vás i v květnu a v červnu.

Ptačí trylky 2017