POZVÁNKA: Seznamte se s hrdými králi českých lesů

5. 9. 2016

Vše, co jste kdy chtěli vědět o jelenech, ale báli jste se jich zeptat, budete mít příležitost zjistit v sobotu 24. září 2016 v lesním zookoutku u hájovny v Chuchelském háji. Ve 14 hodin tu odstartuje akce To jsem z toho jelen, jejíž hlavní ozdobou bude zdejší jelení parta.

Po úspěšných Křtinách muflončat, které jsme v zookoutku zorganizovali letos na jaře, se tentokrát zaměříme na o poznání většího zástupce lesní zvěře – na velkolepého jelena lesního. Společně pronikneme do života jeleních stád, poslechnete si jejich mocné troubení, vyzkoušíte jelení obratnost a na vlastní kůži si otestujete, jak těžká je jejich mohutná ozdoba, kterou po celý den pyšně nosí na hlavě. Během doprovodného programu vás čeká kvízová stezka, stanoviště vábniček i návštěva jeleního výběhu, kam všechny odvážné zájemce vezme ošetřovatel zvířat. Celá akce je zdarma a budeme rádi, když dorazíte i s celou rodinou.

Zářijovou akcí To jsem z toho jelen v zookoutku v Malé Chuchli zahajujeme podzimní sezonu víkendových programů pro veřejnost. V listopadu Chuchelský háj rozezvučí slavnostní Svatohubertské troubení a těsně před vánočními svátky s obyvateli zookoutku oslavíme Zvířátkové Vánoce.

jelen-nahled