Na začátku prázdnin se ve Stromovce utkají stromolezci z celé Evropy

13. 6. 2016

O víkendu 2. a 3. července 2016 se v Královské oboře Stromovka uskuteční Mistrovství Evropy ve stromolezení 2016 (European Tree Climbing Championship), které pod záštitou a dohledem mezinárodní komise v Česku v zastoupení Sekce péče o dřeviny – ISA pořádá Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu. Jako správci parku organizátorům pomůžeme s technickým zajištěním prestižní soutěže a budeme se podílet i na jejím doprovodném programu.

Mistrovství Evropy ve stromolezení je profesní soutěž, které se letos zúčastní přibližně 50 finalistů národních stromolezeckých soutěží z celé Evropy, včetně tří zástupců České republiky. Soutěžící otestují svoje lezecké dovednosti, zručnost a zkušenosti, které každodenně využívají při práci arboristů a odborné péči o veřejnou zeleň. Podrobnosti o disciplínách, v nichž stromolezci vyzkoušejí své síly, a další informace o soutěži najdete na stránkách Společnosti pro zahradní a krajinářskou tvorbu, událost na Facebooku.

etcc_poster_CZ

Lesy hl. m. Prahy na akci poskytnou mobilní sociální zařízení a dva stany. V našem stánku, který mezi fanděním a sledováním napínavého klání vysoko nad zemí můžete i s dětmi navštívit, pro vás chystáme doprovodný program, který zaměříme na pražskou přírodu a péči o ni. Také naše organizace má odborný tým arboristů, kteří pečují o stromy v pražských parcích a stromořadích. Právě je můžete v Praze zahlédnout po celý rok, jak pracují v korunách stromů.

Vstup na akci je pro diváky zdarma.