Vlastní křtiny muflončata zajedla obloženou bednou

25. 5. 2016

Lucka, Jonáš, Julie, Sophinka a Emil. Pětice malých muflončat z chuchelského stáda, jimž jste v květnu vybírali jména, konečně ví, jak se jmenuje. Vítězná jména s největším počtem hlasů jsme muflonům přiřkli při křtinách v sobotu 21. května v chuchelském zookoutku. Na to, jak se oslavenci vrhnou na bednu plnou mufloních zákusků, se do Chuchelského háje přišly podívat tři stovky gratulantů.

Doprovodný program v sobotu odpoledne odstartoval už v jednu hodinu. Desítky zvídavých návštěvníků se vydaly po naší kvízové mufloní stezce a horečně se pustily do vyplňování otázek ze života muflonů, za jejichž zodpovězení je čekaly drobné odměny. Celkem 80 dětí a rodinných týmů dumalo třeba nad tím, co má muflon společného s rytířem nebo jakému zvířeti se v přírodě raději vyhne obloukem. Tematická byla i výzdoba zookoutku – zájemci se mohli pokochat vystavenými mufloními rohy.
najdi-muflona
Ve dvě hodiny přišlo na řadu to nejdůležitější a mufloni ve výběhu, kteří se dosud možná tvářili docela nezúčastněně, zbystřili. Vůbec nepochybujeme, že je tak rozechvěl slavnostní křest jejich nejmladších a že jen minimální roli v tom hrály ty dvě bedny s dobrotami, které jsme jim na oslavu přinesli. 🙂 V žádném případě jimi ale neopovrhli – ječmen s kukuřicí, suché pečivo a ovoce se zeleninou se uvolili uskladnit ve svých žaludcích a poradili si i se slavnostní zelenou kyticí z větví listnatých stromů. Autoři vítězných návrhů a kmotři zároveň je při tom mohli pozorovat z VIP ohrady uvnitř výběhu.
Rádi bychom poděkovali všem, kteří s muflony přišli oslavit jejich velký den a kteří se zapojili do hlasování. Kromě vítězných jmen padla spousta dalších krásných návrhů, třeba Muf, Bimbo, Chuchlík, Matylda nebo Bivoj. Anebo velmi praktický návrh rovnou pro celý kvintet – Lisa, Anna, Britta, Lasse a Bosse aneb Mufloni z Bullerbynu. (Jen na chudáka Olleho už žádný muflon nevybyl).
Už na letošní podzim chystáme v zookoutku v Malé Chuchli další víkendový program, který opět zaměříme na některý druh lesní zvěře. Budeme se těšit na viděnou.