Náš první jarní posel má kopýtka a časem možná přibudou i rohy

31. 3. 2016

Tradičním symbolem jara a Velikonoc bývají kromě vajíček a pomlázky i mláďatka domácích zvířat, jako jsou kuřátka, beránci nebo králíčci. Jejich nadvládu roztomilosti však alespoň pro nás letos směle nabouralo muflonče z chuchelského zookoutku, které se rozhodlo přijít na svět v noci z Bílé soboty na Velikonoční neděli. A tak se z něj stal náš trochu svérázný a trochu divoký, ale zato naprosto autentický posel jara.

Jakého je nový člen mufloního stáda pohlaví, se zatím můžeme jenom dohadovat, protože jeho matka ani její potomek teď po žádné velké pozornosti netouží. Zdá se ale, že se oběma daří dobře, muflonče začíná prozkoumávat okolí a seznamuje se s kolegy muflony.
Sice je to letošní první mufloní přírůstek, rozhodně to ale nebude poslední muflonče letošního jara v chuchelském zookoutku. Do party bude moci zřejmě už velice brzy přibrat přinejmenším dvě další mufloní miminka, která by se měla narodit v nejbližších dnech.
Pro všechna muflončata uspořádáme křtiny s doprovodným programem v zookoutku, které se budou konat v sobotu 21. května od 14 hodin a na které vás už teď srdečně zveme. V předstihu vyhlásíme také anketu, v níž rozhodnete o budoucích jménech pro mladé muflony.
muflonce1muflonce2