Hostivařský zookoutek se po rekonstrukci promění v divokou zahradu

12. 1. 2016

Zookoutek v Hostivaři, který Lesy hl. m. Prahy tak jako další lesní zookoutky spravují, patří mezi těch několik málo míst v Praze, kde mohou Pražané spatřit původní české druhy živočichů, a to již od roku 1970. Nynější stav zázemí i vybavení zookoutku si však žádá celkovou rekonstrukci, a tak v roce 2016 projde zookoutek rozsáhlými změnami. Do podzimu letošního roku by na jeho místě měl vyrůst nový areál Divoká zahrada Hostivař.

Rekonstrukce zlepší podmínky živočichů, kteří zde žijí, a zatraktivní místo také pro návštěvníky. Součástí nového areálu bude kromě velkého výběhu pro zvěř a jezírka pro vodní ptáky i nová naučná stezka, kterou bude možné projít po dřevěných povalových chodníčcích, nebo interaktivní včelnice.

Zvířata najdou po dobu rekonstrukce náhradní přístřeší v zookoutku v Malé Chuchli a vrátí se do nových výběhů, až veškeré stavební práce v říjnu 2016 skončí. Jezírko osídlí zástupci vodního ptactva, ve výběhu se zabydlí stádo daňků. Pozorní návštěvníci mezi nimi najdou i unikátního daňka bílého.

Investorem rekonstrukce je odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy, zajišťují ji Lesy hl. m. Prahy.

rekonstrukce-zookoutek-hostivar_2016