Pražské školy nasbíraly skoro 4 tuny krmení pro handicapované živočichy

21. 12. 2015

Také letos na podzim jsme uspořádali soutěž ve sběru lesních plodů a suchého pečiva pro zvěř z pražských lesních zookoutků a pro zvířecí pacienty ze Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Pátého ročníku již tradičního klání o nejlepšího sběrače se zúčastnilo 34 škol, školek a školních družin, jimž se společnými silami podařilo nasbírat přes 3,7 tuny žaludů, bukvic a pečiva.

I tentokrát se soutěžilo v kategoriích nejlepší škola, nejlepší třída a nejlepší jednotlivec. A ačkoliv účastníků byla spousta, první příčky ve všech kategoriích obsadila Základní škola Kavčí hory. Celkem nasbírala téměř 700 kilogramů plodů a pečiva, přičemž celou polovinu přinesli žáci třídy 4. A. Právě do 4. A nakonec putovala i cena pro nejlepšího sběrače jednotlivce.
predavani-sber
Odměnou za snahu žáků a organizaci ze strany učitelů byly dárkové koše plné zdravých dobrot a dalších překvapení, nejlepší škola vyhrála certifikát na projektový den dle vlastního výběru z naší nabídky ekovýchovných programů a vítězné třídě jsme předali vstupenku na populární program Noční les. Zblízka se seznámí s nočním lesem a jeho tajemnými živočichy a za zvuků probouzející se tmy se uloží ke spánku v hájemství lesního srubu. Nejlepší sběrači jednotlivci z každé zúčastněné školy navíc získali možnost stát se na jeden jedinečný den ošetřovatelem, který pečuje o obyvatele zookoutku v Malé Chuchli.
V některých školách se do sběru zapojila například jen jedna třída, jinde naopak s plným nasazením sbíral třeba celý stupeň. Naše poděkování ale patří všem zúčastněným bez ohledu na to, kolik kilogramů kdo přinesl. Děkujeme!

5 nejlepších škol Nasbírané množství
ZŠ Kavčí hory 680 kg
ZŠ Radotín 385 kg
ZŠ genpor. Františka Peřiny – pracoviště Laudova 285 kg
MŠ Libčická 275 kg
ZŠ gen. Františka Fajtla 195 kg