V okrasné školce ve Kbelích roste vaše nová ovocná zahrada

19. 10. 2015

Chystáte-li se letos na podzim oživit zahradu nebo sad výsadbou nových přírůstků, nevynechejte při obhlídkách materiálu naši okrasnou školku v pražských Kbelích. Zdejší zásoby sazenic zaručují mimořádný výběr mezi ovocnými stromky i keři.

Ze stromků ve školce najdete jabloně a hrušně (130 Kč za stromek), višně, broskvoně, slivoně (160 Kč), meruňky (140 Kč) i stromkové rybízy, angrešty a jostu (100 Kč). Bohatě se ve školce zásobíte také sazenicemi keřů – tradičními rybízy (45 Kč za keřík), angrešty a jostou (50 Kč) v keřové variantě, doplnit je ale můžete i méně typickými druhy, jako jsou kamčatské borůvky a muchovníky (50 Kč) nebo keřová moruše (110 Kč) a aronie (115 Kč).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prodávané keře dosahují přibližně do výšky půl metru, ovocné stromky jsou zákrsky, maximálně čtvrtkmeny (tj. s výškou kmene do 120 cm). Kromě nižších stromků vedeme ve školce také tzv. vysokokmeny (s výškou kolem 2 metrů) populárních jabloní a slivoní.

Ovocné dřeviny budeme prodávat až do příchodu mrazů nebo do vyprodání zásob. A pokud se k nám vypravíte, k zásobě ovocných sazenic můžete přidat i dávku budoucího čichového potěšení – keřové nebo pnoucí růže v nejrůznějších barevných variantách nyní nabízíme za 65 Kč za rostlinu.