Záchranná stanice v poločase

12. 6. 2014

Záchranná stanice od ledna přijala již 1 030 živočichů. Mezi nimi byla i řada vzácných či méně obvyklých druhů jako například sokol stěhovavý, jezevec lesní, žluna zelená, puštík obecný nebo dudek chocholatý.
S jarním nástupem období mláďat se zvýšil počet zásahů za týden až na 130, výjimkou není ani 20 výjezdů během jednoho dne.

Záchranná stanice zajišťuje celodenní nonstop provoz, proto jsou časté i noční výjezdy, při nichž Lesy hl. m. Prahy spolupracují s Policií ČR a Městskou policií hl. m. Prahy. V nočních hodinách se často jedná o střet dopravních prostředků se spárkatou zvěří. Tyto zásahy jsou velmi náročné jak na odbornou způsobilost pracovníků záchranné stanice, tak na jejich speciální vybavení.
sykora-konadra
V oblasti osvětové činnosti se postupně daří oslovovat Pražany a cíleně vysvětlovat problematiku záchrany volně žijících živočichů. Leckdy se tím předejde i zbytečným zásahům.
V současné době jsou v plném proudu večerní vycházky za netopýry, během nichž se účastníci seznámí nejen s hendikepovanými netopýry záchranné stanice, ale i s principy jejich ochrany.
tisková zpráva ke stažení