Otevřeli jsme dřevosklad v Hloubětíně. Dostupnější řezivo na jednom místě

18. 10. 2024

S přicházejícím podzimem jsme otevřeli nový dřevosklad v Hloubětíně. Nabízíme tu truhlářské řezivo z naší nedaleké truhlárny, kde vyrábíme certifikované výrobky. Materiál pochází z občasných výchovných probírek a lokálně omezených těžeb, které jsou nezbytné pro zdravý růst a obnovu lesních porostů. Nový dřevosklad je na rohu ulic Zálužská a Kolbenova, v sousedství hloubětínského hřbitova a přilehlé silnice. Je dobře přístupný a manipulace s odvozem řeziva je tak mnohem snazší než přímo v truhlárně. V nabídce máme prkna a fošný z dubu, jasanu, modřínu, borovice a smrku. Většina je nesámovaná a vzduchosuchá, sušená přirozeně na atmosferickém vzduchu. Takové řezivo se nejlépe hodí pro použití na venkovní konstrukce. Naše řezivo z dubu a modřínu doprodáváme také ve štípárně v Praze 19 – Kbelích.

Důležité informace:

👉 Náš dřevosklad najdete na rohu ulic Zálužská a Kolbenova na Praze 14.
👉 K dispozici máme prkna a fošny z dubu, modřínu, jasanu, borovice a smrku.
👉 Sámované i nesámované – vzduchosuché
👉 Prohlédněte si akční ceník truhlářského řeziva – pro nově zavedený dřevosklad v Hloubětíně.
👉 Máte zájem? Ověřte si dostupnost požadovaného sortimentu (778 422 985, rezivo@lesy-praha.cz).
👉 Provozní hodiny: PO–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠PÁ: 7:00–⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠15:30

truhlarske-rezivo

Všechny lesy na území hl. m. Prahy patří mezi lesy zvláštního určení – lesy příměstské, lesy se zvýšenou rekreační funkcí. Tomu naši lesníci podřizují veškeré činnosti a hospodaří zde podle šetrných a udržitelných principů mezinárodních certifikací FSC (Forest Stewardship Council®) a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes). Aby však  byly pro návštěvníky  lesní porosty zdravé, dlouhodobě stabilní a bezpečné, musí i zde probíhat nezbytné zásahy, které odstraní nevhodné či nemocné stromy a pomohou udržet druhovou i věkovou různorodost lesů. 

Dřevo, které se díky těmto zásahům z lesa získává, se dále zpracovává na lavičky a další různý mobiliář či herní prvky a vrací se zpět do pražské přírody. Respektující a šetrné zpracování dřeva potvrzují výše uvedené certifikace, které mimo jiné deklarují, že dřevo z takto certifikovaných porostů neztrácí ani při zpracování svoji hodnotu a že se způsob ekologického nakládání se stromy  přenáší od vypěstovaného stromu i na surovinu či výrobek (podrobně  FSC C-o-C a PEFC C-o-C. ).

novy-drevosklad-hloubetin_2024