Lavička z naší tuhlárny krášlí další kolektor v centru Prahy

25. 7. 2018

Příjemné posezení v samém centru hlavního města si mohou užít všichni, kteří procházejí křižovatkou ulic U Obecního domu a Králodvorská. Zaměstnanci naší truhlárny v červnu vyrobili pro městskou společnost Kolektory, Praha a.s. dřevěné díly na opravu atypické půlkruhové lavičky, která je připevněná k výdechům kolektorů ústících na povrch poblíž náměstí Republiky v centru města. Jako materiál naši truhláři použili kvalitní a odolné dubové dřevo pocházející z pražských lesů. A aby lavička odolala rozmarům počasí, hmyzím škůdcům i houbovým chorobám, ošetřili jsme její povrch speciálním olejem.

Půlkruhová lavička je další z řady laviček umístěných na kolektorech, které díky tomu neplní jen svojí původní technickou funkci, ale nabízejí i místo k odpočinku pro nejednoho znaveného chodce. Další lavičky na kolektorech můžete najít například na Senovážném náměstí, které jsme opravili v loňském roce.

Pražské kolektory jsou unikátní sítí podzemních tunelů, které vedou inženýrské sítě pod povrchem. Společnost Kolektory Praha, a.s., se díky rozsáhlým zkušenostem s provozováním a správou kolektorů a městské infrastruktury těší velkému zájmu ze strany domácí i zahraniční odborné veřejnosti.

lavicka