Z lesa do víru velkoměsta: Senovážné náměstí má nové dubové lavičky

6. 12. 2017

Centrum města na Senovážném náměstí na podzim zkrášlilo 8 nových dubových laviček.  Lavičky jsou připevněné k výdechům kolektorů, které právě zde na rušném Senovážném náměstí ústí na povrch. Z dosavadního výdechového systému tak pro Pražany vznikla úplně nová funkční odpočinková zóna.

Lavičky, které měly podle objednávky společnosti Kolektory Praha, a. s. prakticky využít a zkrášlit stávající kolektorové výdechy, zhotovila naše truhlárna. Jako materiál truhláři použili kvalitní, pevné a trvanlivé dubové dřevo pocházející z pražských lesů. A aby lavičky ve městě vydržely co nejdéle, ošetřili navíc jejich povrch speciálním olejem. Díky tomu je dřevo laviček ještě odolnější vůči slunci, dešti, mrazu i houbovým chorobám a hmyzu.

Díky práci naší truhlárny tak nyní kolektory na Senovážném náměstí neplní jen svoji původní technickou funkci, ale nabízí i místo k odpočinku, které určitě potěší nejednoho znaveného chodce.

Náklady na pořízení laviček přišly Magistrát hlavního města Prahy na 66 288 Kč bez DPH.

Pražské kolektory jsou unikátní sítí podzemních tunelů, které zajišťují vedení inženýrských sítí pod povrchem. Společnost Kolektory Praha, a. s., se díky rozsáhlým zkušenostem s provozováním a správou kolektorů a městské infrastruktury těší velkému zájmu ze strany domácí i zahraniční odborné veřejnosti.

lavicky