POZVÁNKA: Den pro jedličku. Vrátíme jedličky zpátky do lesa

29. 2. 2024

S jarem se blíží i vyvrcholení aktuálního ročníku našeho projektu Vánoční jedlička s budoucností. V neděli 24. března 2024 jej zakončí náš slavnostní Den pro jedličku, během nějž v Kunratickém lese společně vysadíme všechny bývalé vánoční jedličky, které jste si u nás před Vánoci zakoupili. Přijít ale může kdokoli – i ti, kteří si naši speciální jedlovou sazeničku v květináči pořídit nestihli. Na místě budeme mít připravené i „volné“ jedličky, kterých se můžete ujmout a vysadit je do lesa.

Den pro jedličku
👉 24. 3. 2024 v Kunratickém lese v lokalitě v blízkosti Velkého altánu
👉 od 14 do 16 hodin
👉 na místě budou „volné” jedličky, pro ty, kteří nemají tu svou
👉 k dispozici budou rukavice, nářadí
👉 lesníci vám poradí, jak na to

‼️ Předem ale upozorňujeme, že do lesa patří jen stromky z lesních školek, které jsou vypěstované přímo pro výsadbu v lesním porostu a mají potřebnou dokumentaci. Rozhodně lesu neprospějeme, pokud jej v dobré víře obohatíme o různé kultivary okrasných dřevin. Proto prosíme všechny zájemce o sázení v Kunratickém lese, aby si přinesli jen jedličky pořízené v rámci našeho vánočního projektu, anebo si až na místě vybrali jeden ze stromků, které tam na ně budou zdarma čekat.

den-pro-jedlicku

Březen pro jedličku
Pokud máte zájem svou vánoční jedličku, kterou jste u nás zakoupili, vysadit do pražské přírody a termín společného sázení se vám nehodí, kontaktujte nás jedlicka@lesy-praha.cz. Je tu možnost individuálního sázení v průběhu března. Aby však měly jedličky šanci přežít a nevysadili jste je například na nevhodném místě, je nutné se řídit pokyny našich lesníků. Pošleme vám přesné souřadnice vybraných pasek a návod, jak při výsadbě postupovat, aby se jedlička správně ujala.

Individuální sázení:
👉 kdykoliv v průběhu března
👉 možné sázet jen ve vytipovaných lokalitách, kontaktujte nás jedlicka@lesy-praha.cz, vhodné lokality pro sázení vám poté zašleme i s podrobným návodem
👉 sázejte jen vánoční jedličky od nás, ne žádné okrasné zahradní kultivary. Naše jedličky jsou sazenice původní jedle bělokoré, které jsme vypěstovali ve vhodných podmínkách v Čimickém háji.
👉 nářadí musí mít každý své