Palivo, které vás zahřeje hned dvakrát. Při dodržení pravidel si ho můžete vyrobit i sami

31. 1. 2022

Od začátku letošního roku zahájily Lesy hl. m. Prahy pilotní projekt samovýroby palivového dřeva ve vybraných pražských lesích. Zájemcům nabízíme možnost si za přesně daných podmínek pořídit legálně svými silami cenově výhodné palivové dříví. To, co běžně funguje na venkově, chceme nyní nabídnout i v Praze.

Samovýroba dřeva je možná na základě uzavřené smlouvy a je určena pouze pro fyzické osoby. Domluva probíhá s konkrétním lesním dle lokality, který striktně určí místo, rozsah a podmínky pro zpracování dřeva. Rozhodně to tedy neznamená, že se nyní může kdokoliv vydat do lesa s pilou a sám rozhodnout, který strom si pokácí. To je stále krádež.
samovýroba dřevaLesní, který má danou lokalitu na starosti, vybere nejen vhodné místo, ale také způsob zpracování a vyklizení dřevní hmoty. Při volbě lokalit jsme museli zvažovat i intenzivní využívání pražských lesů pro rekreaci, tak abychom předešli případným kolizím s návštěvníky. Na zájemce o tento cenově zajímavý způsob zajištění palivového dřeva budeme klást vysoké nároky na osobní zodpovědnost a pečlivost a domluvené podmínky budeme striktně vyžadovat a kontrolovat.
V případě zájmu kontaktujte místně příslušného lesního (odkaz na kontakty).
Ceník pro palivo formou samovýroby (odkaz).
Vzor smlouvy pro palivo formou samovýroby (odkaz).