O čisté lesní cesty i zalévání dřevin se postará nová multikára

14. 12. 2018

Na zablácených cestách i v závějích sněhu – všude tam si poradí nová multikára, kterou jsme zakoupili z investičních prostředků hlavního města Prahy. Malé, ale všestranné vozidlo nám bude pomáhat s odvozem odpadu z lesů, postará se o zametení cest nebo o zalévání vysazených stromů. Našeho nového pomocníka můžete potkat od začátku zimy v Chuchelském háji, lesoparku Cibulka nebo v Prokopském a Dalejském údolí. Ale za prací se bude vydávat i do ostatních pražských lesů – zkrátka všude tam, kde bude třeba jeho služeb.

Díky svým malým rozměrům multikára obratně prokličkuje i na úzkých lesních cestách mezi stromy a pomůže nám s odvozem odpadků, které se v lesích kupí po neukázněných návštěvnících. Zametací nástavba s rotačním kartáčem si zase hravě poradí se spadaným listím na cestách a mycí lišta poslouží k čištění zablácených komunikací. Multikára je vybavena také cisternou na vodu, díky níž budeme moci v horkých letních dnech zalévat solitérně vysazené stromy rostoucí mimo lesní porosty. V zimě bude nový stroj pomáhat s odklízením sněhu z hlavních lesních cest, aby zůstaly průchozí, i když Prahu překvapí sněhová nadílka.

Naše organizace má v současné době 8 multikár, které nám pomáhají se svozem komunálního odpadu, úklidem v lesích a zaléváním dřevin.

multikára