Za dobrým skutkem do Čimického háje: vyběhněte za úklidem

27. 8. 2018

Letní sezóna je obdobím turistiky a výletů do přírody. Ne každý turista si ovšem ze své cesty odnese všechno, co si zabalil do batohu, a tak se v lesích kupí množství věcí, které tam rozhodně nepatří. Obaly od svačin, plastové lahve, ale i pneumatiky či rozbité vybavení domácnosti – to jsou “poklady”, o které (nejen) v pražských lesích často zakopáváme. A protože by se příroda takového odpadu zbavovala sama dlouhá staletí, musíme jí pomoci. Stejnou možnost máte i vy. Můžete se spolu s námi zapojit třeba do tradičního úklidu Čimického háje. Ve spolupráci s naší organizací jej pořádá spolek Vědomý dotek, který jako vždy přivítá všechny pomocníky a dobrovolníky. Na své si v září přijdou i sportovci, čeká na ně charitativní běh na podporu Čimického háje.

Sraz všech, kteří si vyhradí chvilku na neúprosné zúčtování s odpadky, které v lese během dlouhých letních dní zahákly své plastové, papírové nebo plechové drápky, je v sobotu 22. září před 10. hodinou u Čimického háje před budovou v ulici Hovorčovická 1713/22 v Praze 8. Nahlásit svoji účast můžete prostřednictvím kontaktů na webu spolku.

Dobrými skutky v Čimickém háji ale ještě nekončíme. Jste-li milovníky sportu, běhu především, tak Běžte do háje! Ne, neposíláme vás do patřičných míst, ale zveme vás na druhý ročník charitativního běhu v Čimickém háji, který se uskuteční týden před velkým úklidem, tedy v sobotu 15. září od 10 hodin. Akci pro malé i velké sportovce rovněž pořádá spolek Vědomý dotek a výtěžek z ní poputuje na veřejnou sbírku Pro Čimický háj. Sbírka poslouží k údržbě naučné stezky, ochraně a podpoře místní fauny a flory i k propagaci Čimického háje. Více informací zjistíte na webu pořádajícího spolku.

Čimický háj už se na vás těší!

leták