Pozor, hrozí požáry! Na území Prahy platí zákaz rozdělávání ohňů

23. 7. 2018

Upozornění: V pátek 24. 8. 2018 odvolal Český hydrometeorologický ústav výstrahu před nebezpečím požárů. Opět můžete rozdělávat ohně na všech piknikových místech na území hlavního města. I přesto prosím dbejte na dodržování pravidel bezpečného zacházení s ohněm.

Dnes 23. 7. 2018 ve 12:00 vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu před nebezpečím požárů hrozících na území Prahy, Středočeského, Libereckého a Ústeckého kraje. Na základě tohoto varování vydalo hlavní město Praha zákaz rozdělávání ohňů, jenž se týká i míst, která má naše organizace ve své správě. Zákaz rozdělávání ohňů, kouření či používání zábavné pyrotechniky platí pro všechny lesy na území hlavního města, dále pro parky, lesoparky, louky a zahrady. Oheň také nesmíte rozdělávat ve vzdálenosti do 50 metrů od kraje lesa. Dočasně musíte zapomenout i na oblíbené grilování na piknikových místech. Tento zákaz platí do odvolání a budeme vás informovat o dalším vývoji.

Prosíme všechny návštěvníky lesů i parků, aby vydané nařízení respektovali a vyvarovali se rizikového chování. Děkujeme za pochopení.

požár