Dřevem a chvojím jsme vnesli kouzlo Vánoc do Betlémské kaple

5. 12. 2017

Vůně perníkového koření, horké medoviny, chvojí a dřeva mísící se s radostným lomozem desítek lidí procházejících kolem vystavených betlémů. To je vánoční atmosféra v Betlémské kapli, kde od 25. listopadu probíhá výstava s názvem Betlémy v Betlémské kapli – Jak se kdysi vařilo a svítilo, již pořádá Bonsai servis Praha.  Naše organizace na tuto akci poskytla 2,5 m³ dřeva na stavbu dřevěné světnice s kuchyní a chvojí na výzdobu.

Kouzelná atmosféra, která v Betlémské kapli v těchto dnech panuje, vykouzlí úsměv na tváři lidem všech věkových skupin. Na děti zde čeká prostor pro hru s dřevěnými hranolky, jež lze vyskládat do věží úctyhodných výšek, jezírko a řeka s lávkou, dospělí zase ocení třeba ukázku řezbářských prací, představení různých metod rozdělávání ohně nebo ochutnávku horké medoviny. A hospodyně zaujme tradice vaření vánočních pokrmů a historické kuchyně. Nechybí samozřejmě velké množství vystavených betlémů vyhotovených z nejrůznějších materiálů – od těsta přes látku až po keramiku.

Přiučit se něco o lidových tradicích, starých řemeslech a především o způsobech svícení a vaření od dávných dob až do současnosti můžou návštěvníci výstavy do 2. ledna příštího roku. Přijďte prožít nezaměnitelnou vánoční atmosféru do tajuplného podzemí Betlémské kaple.

vanocni vystava