Lesníci nabízejí vánoční stromky z výchovných probírek

9. 12. 2016

Chcete-li si na Vánoce ozdobit stromeček, který vyrostl přímo v pražských lesích, nabízíme všem zájemcům v průběhu prosince k prodeji asi 100 stromků vypěstovaných v naší lesní školce a minimálně dalších 100 stromků, které naši lesníci vytipovali při nezbytných výchovných probírkách v lesních porostech. Při probírkách se v mladých porostech snižuje množství stromů na ploše, tak aby sílící les měl dost světla a prostoru k dalšímu zdravému vývoji. Některému ze stromků, které musí ustoupit perspektivnějším jedincům, ale můžete udělat radost a proměnit jej ve svůj slavnostní vánoční stromeček.

V naší nabídce jsou hlavně borovice a máme také několik jedlí, smrk u nás ale většinou nenajdete – smrky totiž v pražských lesích s ohledem na přirozenou druhovou skladbu lesů v pražské oblasti takřka nevysazujeme.

Nejvíce vánočních stromků máme k dispozici u hájovny našeho lesního úseku Bohnice v Čimickém háji (lesní František Komers, telefon 777 827 798), na druhém břehu Vltavy vánoční borovici z pražských lesů seženete u hájovny v zookoutku Malá Chuchle (lesní úsek Chuchle, Malá Chuchle 8, lesní Miloš Stana, telefon 777 827 793). Ceny se liší podle velikosti vybraného stromku, kompletní ceník najdete v sekci Ceníky.

Několik vyřezaných stromků už lesníci věnovali do pražských škol, kde nazdobené vánočními baňkami dětem zpříjemňují čekání na vánoční prázdniny a Štědrý den. Jedna borovice z Chuchelského háje již zdobí vchod do Střední, základní a mateřské školy pro sluchově postižené Holečkova z Prahy 5, jeden stromek putoval také do Základní a mateřské školy Barrandov nebo do lesní školky v chuchelském zookoutku. Vánoční strom z Chuchelského háje zdobí i kostel sv. Jana Nepomuckého ve Velké Chuchli.

vanocni-strom3

Vánoční stromek v kostele sv. Jana Nepomuckého ve Velké Chuchli, autor fotografie: MŠ Velká Chuchle

O tom, co dalšího se u nás v předvánočním čase děje, se můžete dočíst v naší tiskové zprávě.

tisková zpráva o adventu v Lesích hl. m. Prahy ke stažení