Do Ralska se sjeli dřevorubci na šampionát republiky

20. 6. 2016

V pátek 17. a v sobotu 18. června se ve Skelné Huti v Ralsku u České Lípy konal jubilejní 40. ročník Lesnického dne, největší české lesnické oborové akce pro veřejnost, kterou pořádají Vojenské lesy a statky ČR, s. p., pod záštitou ministra obrany Martina Stropnického a ministra zemědělství Mariana Jurečky. Součástí velkolepého lesnického svátku byl kromě jiných soutěží a programů pro celou rodinu také tradiční šampionát České republiky v práci s motorovou pilou. Na letošní 15. mistrovství jsme za Lesy hl. m. Prahy vyslali dva udatné soutěžící – lesního z úseku Hostivař Josefa Holeše a lesního Miloše Stanu, který má na starosti úsek Chuchle.

V pátek odpoledne zahájili svoji účast na šampionátu v disciplíně kácení na čas a přesnost, v další disciplíně ukázali, jak dobře a rychle zvládnou rozborku a sborku motorové pily (rozložení a opětovné složení), a nakonec je čekal kombinovaný a přesný řez. V sobotu pak celé vystoupení zakončili v závěrečné disciplíně, v níž předvedli svou techniku odvětvování kmene.

lesnicky-den

Naši lesní se podobné akce letos zúčastnili poprvé, vedli si však i navzdory deštivému počasí velmi statečně a pražské lesníky reprezentovali s velkým nasazením. Děkujeme oběma našim účastníkům za příkladnou reprezentaci.