Pražští lesníci na jaře vysadili téměř 200 tisíc nových stromů

3. 5. 2016

Pražští lesníci měli na jaře jako obvykle napilno a navzdory občasné nepřízni počasí zvládli do konce dubna vysadit téměř 200 tisíc sazenic listnatých a jehličnatých dřevin původní dřevinné skladby pražských porostů na 23 hektarech připravených ploch. Více než tři čtvrtiny z celkového počtu sazenic tvořily listnaté dřeviny – dub zimní, buk lesní, třešeň, lípa, javor babyka, habr a jilm, zbývajících téměř 39 000 bylo jehličnanů, především borovice lesní, douglaska tisolistá a jedle bělokorá.

sazeni-v-sarce2

S výsadbami v Divoké Šárce pomáhali žáci Základní školy Dědina z Prahy 6.

Lesníkům s výsadbami pomáhalo 300 žáků z pražských základních škol, kteří se s odhodláním a nadšením pustili do práce a v Divoké Šárce, v Prokopském údolí, v Ďáblickém háji a v Kunratickém a Milíčovském lese vlastnoručně zasázeli 4 400 sazenic.

Všem žákům a pedagogům ze Základní školy Chmelnice, Základní školy Jakutská, Základní školy Lužiny, Základní školy Barrandov II, Základní školy Hostivice, Základní školy Tišice, Základní školy Dědina a Základní školy Nad Vodovodem děkujeme za pomoc při výsadbách a doufáme, že se brzy potkáme na některé z našich dalších akcí.

Pro tento rok s výsadbami ještě nekončíme, další fázi zalesňování plánujeme už na podzim.

tisková zpráva ke stažení