První jarní úklid vyžene z Čimického háje zimní nánosy odpadků

8. 3. 2016

Dvakrát do roka se pod vedením spolku Vědomý dotek v Čimickém háji shromáždí několik desítek dobrovolníků a společně se pouští do boje s odpadky, které se v hojně navštěvovaných pražských lesích bohužel nikdy tak docela nepřestávají zjevovat. Proto si vzal spolek Vědomý dotek Čimický háj pod svou patronaci a ve spolupráci s naší organizací organizuje jeho úklid. Loni na podzim vysbírala třicítka dobrovolníků 3,5 kubíku odpadků. Kolik to bude letos na jaře? Když dorazíte třetí březnovou sobotu pomoct, dozvíte se číslo jako první.

Sraz všech dobrovolníků je 19. března před 10. hodinou u Čimického háje před budovou v ulici Hovorčovická 1713/22, zváni jsou jako vždy všichni. Nahlásit svoji účast můžete prostřednictvím kontaktů na webu spolku.

Kromě dobrovolného úklidu Čimického háje se spolek Vědomý dotek věnuje i několika dalším projektům: Pomáhá čistit pražské tůně, v nichž se vyskytuje chráněný mlok skvrnitý, letos v únoru zorganizoval čištění ptačích budek rozmístěných v Čimickém a Ďáblickém háji a v loňském roce zahájil záchranu a obnovu neudržovaného a vysychajícího jezírka v Čimickém háji.

uklid-cimickeho-haje-jaro2016.jpguklid-cimickeho-haje-2