Lesnického úseku Chuchle se ujal nový lesní

15. 10. 2015

Od letošního července převzal hájovnu v Chuchelském háji a s ní i péči o jeden z pěti pražských lesnických úseků, které Lesy hl. m. Prahy spravují, nový lesní Miloš Stana. Na starosti bude mít jihozápadní oblast na levém břehu Vltavy, kromě Chuchelského háje ho tak budete moci potkat také v Prokopském a Dalejském údolí či v lesoparku Cibulka.

Miloš Stana pochází ze Slovenska, kde v roce 2002 úspěšně absolvoval Střední odbornou školu lesnickou v Prešově. Jeho oborem je lesnictví se zaměřením na lesnický provoz. Pro Lesy hl. m. Prahy pracuje od ledna 2004. Nejprve působil jako lesník na opačné straně Prahy, v lesnickém úseku Kyje. Při organizačních změnách přešel do sídla organizace, kde v minulých letech zastával pozici zástupce vedoucího střediska Lesy.

Ačkoli se i na tomto postu osvědčil, přál si vrátit se přímo do lesnického provozu. A tak jej dnes nejčastěji najdete právě v terénu, anebo v chuchelské hájovně u lesního zookoutku v Malé Chuchli. Budete-li potřebovat k aktuálnímu dění v lese cokoli blíže vysvětlit nebo s čímkoli souvisejícím pomoci, jeho telefonní číslo je 777 827 793, svůj dotaz či podnět můžete směřovat také na e-mail stana@lesy-praha.cz.

lhmp-stano