Pod hrází Hostivařské přehrady dobrovolníci vysázeli nový pruh lesa

20. 4. 2015

S ohromným kvantem nových sazenic, které každoročně na jaře směřují do půdy na pasekách v pražských lesích, lesníkům z Lesů hl. m. Prahy obvykle pomáhají dobrovolníci. Většinou se cenní pomocníci rekrutují z řad žáků pražských základních škol, o minulém víkendu ale svolala do Hostivařského lesoparku brigádníky nejrůznějšího věku nezisková organizace Jóga v denním životě.

V rámci jejího projektu Stromy pro zemi, který má lidem připomenout přirozenou krásu stromů, ale také jejich zásadní ekologický význam pro naše životní prostředí, se dospělí s dětmi pustili do výsadeb mladých stromků hned pod hrází Hostivařské přehrady. Během sobotního dopoledne se v náročném terénu, který amatérské lesníky nevítal s právě otevřenou náručí, vystřídalo přes dvacet nezdolných nadšenců. Příkrý svah tak díky jejich vytrvalosti vzpružilo několik desítek sazenic, především jedlí a buků, které nyní už několik dní spokojeně zakořeňují.

Digital Image

Děkujeme všem zúčastněným za jejich práci a doufáme, že za několik let je bude pohled na vzrostlé stromy pod Hostivařskou přehradou těšit stejně jako nás.