Krajinný park V Ladech je ve finále soutěže Adapterra Awards 2020

17. 8. 2020

Lesy hl. m. Prahy se v letech 2018-2020 podílely na realizaci několika významných revitalizačních projektů ve východní části metropole – v oblasti mezi dálnicí D8 a městskou částí Praha – Horní Počernice. Jednalo se zejména o revitalizaci Svépravického potoka a rekonstrukci Xaverovského rybníka I a Xaverovského rybníka II. Všechny tři stavby jsou součástí nového krajinného parku V Ladech, jehož celková rozloha činí téměř 13 hektarů a který přispívá nejen k zadržení vody v krajině, ale také ke zvýšení rekreačního potenciálu území.

Biologický-rybník-26.jpg

Hlavní město Praha přihlásilo projekt krajinného parku V Ladech do celorepublikové soutěže Adapterra Awards 2020 , kterou každoročně vyhlašuje Nadace Partnerství. Zaměřuje se v ní na projekty, které řeší přizpůsobení našich měst, domů i krajiny klimatickým změnám a pomáhají například zadržovat vodu v krajině. Ze 78 přihlášených projektů odborná porota vybrala 21 nejlepších adaptačních opatření, ze kterých veřejným online hlasováním vzejde vítěz Ceny sympatie.

Krajinný park V Ladech postoupil do finálního výběru a nyní ho můžete podpořit svým hlasem. Hlasování probíhá až do 30. září 2020.

Do užšího výběru postoupil také projekt Obnova Královské obory Stromovka, na jehož realizaci se částečně Lesy hl. m. Prahy také podílely.  Podpořit tento projekt můžete zde.

Zdroj fotografií archiv OCP MHMP a archiv LHMP