Květen patří cyklistům. Budeme jezdit Do práce na kole

20. 4. 2018

Nechat klíče od auta doma, obléknout dres, nasadit helmu a vyrazit do práce na kole. Taková rána v květnu čekají na skupinu našich zaměstnanců, kteří se rozhodli zapojit do letošního ročníku soutěže Do práce na kole, kterou pořádá spolek Auto*Mat, jenž se zasazuje o bezpečnější a kvalitnější životní prostředí ve městech. Během května se tak ulice 29 pořadatelských měst České republiky zaplní cyklisty ve žlutých tričkách, kteří budou vzdálenost mezi domovem a kanceláří překonávat na kole a šetřit tak své město před smogem.

do_prace_na_kole
Do letošního, v pořadí již osmého ročníku vstupuje i naše organizace. Účastníci z týmu Lesů hl. m. Prahy už teď pumpují svá kola a rozehřívají svaly, aby mohli v květnu vyrazit do práce alternativním způsobem a pomohli tak zlepšit stav ovzduší v hlavním městě. Kromě jízdy na kole mohou využít koloběžku, in-line brusle, longboard, běh či normální chůzi. Své ujeté a nachozené kilometry si naši reprezentanti pečlivě zaznamenají pomocí mobilních aplikací nebo překonanou vzdálenost zadají na internetových stránkách akce a budou tak soupeřit s ostatními týmy a porovnávat své sportovní síly. Účastníci se utkají například v množství ujetých kilometrů nebo v co největší pravidelnosti svých jízd. Odměnou jim kromě lepší fyzické kondice, veselejší nálady a dobrého pocitu budou i ceny, které mohou získat od pořadatele soutěže. Na ty nejlepší čekají například slevy na sportovní potřeby, knihy nebo zájezd s cestovní kanceláří.
Během uplynulých let se díky soutěži Do práce na kole podařilo ušetřit tisíce litrů pohonných hmot, omezit množství prachu v ulicích a zabránit stovkám kilogramů oxidu uhličitého uniknout do atmosféry. A to už za vyšlápnutí nějakého toho kopečku a trochu potu přece stojí. Lesy hl. m. Prahy budou u toho a přejí svým zaměstnancům mnoho sil při zdolávání kilometrů za lepší životní prostředí pro všechny Pražany. 🙂