Czech Nature Photo: Poslední dny pro přihlášení do fotografické soutěže

7. 2. 2023

Patří mezi vaše vášně příroda a fotografování? Spojte obě záliby a přihlaste se do dalšího ročníku soutěže Czech Nature Photo, která je odnoží prestižní soutěže Czech Press Photo a zaměřuje se na fotografie přírody, živočichů a rostlin. Informace o soutěži, podmínky, kategorie i ceny pro vítěze naleznete na stránkách soutěže.

logo

Své fotografie můžete přihlásit do některé z 11 kategorií: Savci; Ptáci; Plazi, obojživelníci a podvodní život; Bezobratlí; Zvířata ve svém prostředí; Zvířata v lidské péči; Rostliny a houby; Krajina; Série; Příroda v Praze a soutěžit se bude také o Cenu za nejlepší fotografii české přírody. Dohromady můžete poslat až 10 děl. Fotografie posílejte prostřednictvím elektronického systému na stránce czechnaturephoto.cz do 12. února 2023.

Soutěž Czech Nature Photo vznikla v roce 2017 s myšlenkou dát více prostoru fotografiím přírody a jejich autorům. Naše organizace, která se již třicet let stará o přírodu v hlavním městě České republiky, si této iniciativy velice cení. I proto jsme se opět stali partnery soutěže, konkrétně speciální kategorie Cena za nejlepší fotografii české přírody. Tato kategorie je určena pro snímky divoce žijících zvířat nebo volně rostoucích rostlin pořízených na území České republiky.

Připravili jsme také jednu z cen pro vítěze partnerské kategorie. Naši odborníci ze Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy ho pozvou na zážitkový program Den zvířecím záchranářem. Jedná se o den strávený přímo v provozu záchranné stanice s přímou péčí o živočichy (např. krmení ptáčat a péče o ježky), výjezdy zásahovým vozidlem k nahlášeným případům či odchytu zraněných živočichů, případně vypuštění uzdravených živočichů zpět do volné přírody.