POZVÁNKA: Květen patří lesům. Poznejte les očima lesníka

3. 5. 2023

V květnu se tradičně zapojujeme do celorepublikových akcí, během nichž lesnické organizace představují zájemcům les očima lesníků a přibližují jim úskalí i radosti péče o něj.
Několik lesních aktivit volně přístupných veřejnosti máme připravených na akci Den otevřených lesů, kterou pořádá Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů v České republice, jehož jsou Lesy hl. m. Prahy také členy. Pokračovat budeme programy pro školy v rámci Týdne lesů, který se u nás pořádá od roku 2008 a jehož letošní téma je „Zdraví je z lesa“.


Co jsme letos připravili:

Komentované vycházky Kunratickým lesem – sobota 13. května 2023

V doprovodu lesníka projdeme lesem a představíme si život stromu od semínka až po židli. Ukážeme si, jak se lesníci o les starají, jak ho vychovávají, jak měří i jak ho chrání.

Začátky vycházek jsou ve 13 a 15 hodin, místo srazu u Velkého altánu, doba trvání cca 1,5 hodiny, vstup zdarma.
Nutná rezervace místa předem na sev@lesy-praha.cz nebo telefonu 775 018 630.

Kvízové stezky – od 8. do 14. května 2023

Celý týden budou na stromech v Kunratickém lese, Hostivařském lesoparku a Chuchelském háji umístěné kvízové otázky, ze kterých se také můžete dozvědět informace ze světa lesa a lesnictví.

Logo Den otevřených lesů

Týden lesů – od 15. do 19. května 2023

Během týdne připraví naši lesníci pro objednané školy speciální stezku o lese a lesnictví v Klánovickém lese, Ďáblickém háji a Chuchelském háji.
Nutná rezervace místa předem na sev@lesy-praha.cz nebo telefonu 775 018 630.

Virtuální běh pro vozíčkáře – od 12. do 21. května 2023

Téma letošního 16. ročníku Týdne lesů je „Zdraví je z lesa“ a jednou z hlavních akcí je také virtuální charitativní běh (chůze). Zjednodušeně zdravé osoby běhají (chodí), aby udělaly něco pro své zdraví, a zároveň mohou svým startovným přispět na pobyt vozíčkářů v lese. Zapojit se do Virtuálního běhu pro vozíčkáře mohou běžci a chodci všech věkových kategorií, tedy včetně dětí.

Registrace účastníků – zde

virtualni beh

Týden lesů organizuje Pracovní skupina lesních pedagogů při Ministerstvu zemědělství ČR, jejímž členem je i organizace Lesy hl. m. Prahy.