Mapování detailů v Kunratickém lese. Hra, se kterou prozkoumáte celý les

1. 10. 2021

Kunratický les je po Klánovickém lese druhou nejrozsáhlejší lesní plochou na území Prahy a zároveň největším lesem, který vlastní přímo hlavní město. Jako zelený ostrov uprostřed husté městské zástavby bývá cílem vycházek Pražanů, ale i útočištěm a domovem pro mnoho živočichů. Má také velmi zajímavou historii, která se pojí především s králem Václavem IV. Stále tu můžeme nacházet znamení z dávné doby i málo známá zákoutí, která stojí za to objevit. Pokud chcete Kunratický les lépe poznat, prochodit ho křížem krážem a přitom si i trošku zasoutěžit, zapojte se do naší nové hry Mapování detailů.

Mapování detailů je hra, ve které mají soutěžící za úkol podle fotek s nápovědou najít známé i méně známé body Kunratického lesa, vyluštit všechny hádanky, které se k nim vážou, a odhalit tajenku. Ke hře si vytiskněte herní kartu s mapou a křížovkou nebo si ji – už vytištěnou – vyzvedněte z krabice u kunratické hájovny nedaleko restaurace U Krále Václava IV. a můžete rovnou začít luštit. S vyluštěnou křížovkou se pak vyfoťte kdekoliv v Kunratickém lese a fotografii a znění tajenky pošlete do pátku 31. 12. 2021 na e-mail sev@lesy-praha.cz. Na váš e-mail vám na oplátku pošleme další zajímavosti a podrobnosti ke Kunratickému lesu.

mapovani-detailu_Kunraticky-les

Začátkem ledna proběhne slosování správných odpovědí a výherci obdrží poukázku na exkurzi Kunratickým lesem s naším zkušeným průvodcem.