Soutěž o nejlepšího sběrače začíná. Letos sbírá Praha 4, 9, 19 a Kunratice

22. 9. 2021

Pro školy v městských částech Praha 4, Praha-Kunratice, Praha 9 a Praha 19 vyhlašujeme podzimní soutěž O nejlepšího sběrače, ve které se již jedenáct let pravidelně utkávají žáci pražských škol a školek. Letos se opět zaměříme na naše zookoutky a jejich obyvatele. Účastníci soutěže mohou sbírat žaludy, bukvice, vlašské a lískové ořechy a šípky, na kterých si pak pochutnají třeba divoká prasata, daňci nebo krkavci. Pozor ale na kaštany, ty přijímat nebudeme.

sber

Co můžete vyhrát?

  • Nejlepší třídní sběračský kolektiv vyhrává program Noc v lese v zookoutku Malá Chuchle (program zahrnuje noční hry, opékání špekáčků, přespání v lese a ranní komentovanou prohlídku zookoutku).
  • Nejlepší školní sběračský kolektiv vyhrává pro svou školu program Záchrana živočichů.

Pravidla soutěže:

  • Soutěž probíhá od 1. 10. do 1. 11. 2021 a je určená pouze pro školy na území městských částí Praha 4, Praha-Kunratice, Praha 9 a Praha 19.
  • Přihlášky do soutěže zasílejte na e-mail sev@lesy-praha.cz (uveďte telefonický a e-mailový kontakt na zodpovědnou osobu, soutěžní kategorii a adresu školy, případně třídu, jež se do soutěže zapojí), heslo SBĚR.
  • Více informací se dozvíte na e-mailové adrese sev@lesy-praha.cz nebo na telefonním čísle 775 018 630 (po-pá, 7-15:30).
  • Svoz nasbíraných plodů bude probíhat každý pátek od 8 do 12 hodin. Svoz je potřeba objednat předem na uvedených kontaktech nejpozději do čtvrtka daného týdne.