Zahajujeme fotovýstavu v naší venkovní galerii Na plotě v ekocentru Prales

14. 6. 2021

Od 15. 6. do 31. 7. 2021 si na plotě u budovy Dřevák v našem ekocentru Prales můžete prohlédnout fotografie, které nám zaslali milovníci přírody ze svých výprav po Praze. Jako partneři projektu City Nature Challenge, během něhož mezi sebou každoročně soutěží světová města v množství amatérských pozorování přírody, jsme letos pražské účastníky poprvé vyzvali, aby nám své fotoúlovky, které zaznamenají v aplikaci projektu i-naturalist, také poslali. Do konce května se nám sešlo téměř 130 fotografií od 27 fotografů. Celkem 34 vybraných snímků si teď můžete prohlédnout na naší výstavě.

IMG_20210614_142036_u

Výstava fotografií na plotě u budovy Dřevák

Naším cílem bylo ukázat pestrost a krásu pražské přírody, kterou zachytili povětšinou amatérští přírodovědci a fotografové při běžných vycházkách po metropoli. Tři náhodně vylosovaní fotografové od nás dostanou drobnou odměnu. Sešlo se nám mnoho zajímavých záběrů a vybrat nejlepší snímek by pro nás vůbec nebylo jednoduché. Proto hodnocení necháváme na návštěvnících ekocentra, kteří do 31. 7. mohou svým hlasem některou z vystavených fotografií podpořit. Autora nebo autorku fotky s nejvíce hlasy odměníme zvláštní cenou.

Výstava je umístěna v horním, volně přístupném areálu ekocentra, takže se při plánování návštěvy nemusíte řídit žádnou otevírací dobou. 🙂 Návštěvu můžete spojit s piknikem na zdejší louce nebo si užít naše nové naučné prvky Motýlí louka či Broukoviště. Pokud se navíc trefíte do otevírací doby dolního areálu, můžete si prohlédnout také zvířata z naší městské farmy nebo si projít naučnou stezku Cesta dřeva.