Výstava Czech Nature Photo se přesouvá do Pralesa

23. 9. 2020

Venkovní výstava vybraných soutěžních fotografií z letošního ročníku fotografické soutěže Czech Nature Photo je od pondělí 21. září k vidění v horním areálu našeho ekocentra Prales ve Kbelích. Na začátku léta jsme snímky vystavovali v Divoké zahradě Hostivař, nyní si velkoformátové fotografie zvířat i rostlin budou moci prohlédnout také návštěvníci Pralesa. Najdete je na plotě, který ohraničuje zahradu kolem budovy Dřevák.

Lukáš Veselý, 3. místo v kategorii Cena za nejlepší fotografii české přírody

Soutěž Czech Nature Photo představuje nejlepší snímky přírody fotografů z České republiky a Slovenska. Protože nás spojuje snaha vzdělávat veřejnost v oblasti ochrany přírody i touha ukázat, jak pestrá a velkolepá příroda kolem nás je, stali jsme se v letošním roce jedním z partnerů soutěže.

Fotografové do soutěže přihlásili fotografie pořízené v nejrůznějších částech světa, pro tuto výstavu jsme však vybírali pouze z těch snímků, které zachycují krásu a rozmanitost české přírody. Protože právě naše nejbližší okolí určuje skutečnou podobu a kvalitu našich životů a protože právě naše nejbližší okolí můžeme svými každodenními rozhodnutími nejvíce ovlivnit.

Prohlédnout si můžete i několik fotografií oceněných v různých kategoriích, například snímek Rojení světlušek, který získal třetí místo v kategorii Nejlepší fotografie české přírody podporované právě naší organizací.

Výstava bude na plotě Dřeváku k vidění do konce října. Areál je volně přístupný.