Nejlepší sběrač si na vlastní kůži vyzkoušel roli zvířecího ošetřovatele

5. 5. 2016

Zvířecí obyvatelé zookoutku v Malé Chuchli přivítali v neděli 1. května speciální návštěvu. Dorazil za nimi jejich dočasný pečovatel, žák z 3.A Základní školy gen. Františka Fajtla z Prahy 9, který se stal v naší soutěži v závěru loňského roku nejlepším sběračem lesních plodů a suchého pečiva z celé své školy. Jako odměnu získal certifikát na úplně nový program v zookoutku Ošetřovatelem na den, během něhož si mohl sám vyzkoušet, co všechno péče o živočichy, pro které na podzim sbíral zásoby, obnáší.

Za doprovodu ošetřovatele se zblízka seznámil s našimi svěřenci, neohroženě nakrmil a zaopatřil všechna zvířata, zkontroloval nedávno narozená mláďata, a dokonce i asistoval při výcviku sov.

Do soutěže ve sběru lesních plodů a suchého pečiva se na podzim tohoto školního roku zapojilo 34 škol, školek a školních družin, které společně nasbíraly téměř 4 tuny žaludů, bukvic a suchého pečiva. Nejlepší školu i třídu, které v klání sběračů zvítězily, jsme ocenili poukazem na projektový den z naší nabídky a na populární program Noční les. Nejlepší sběrači jednotlivci z každé zúčastněné školy navíc získali možnost proměnit se na jeden den v ošetřovatele zvířat v chuchelském zookoutku.

Našemu malému pomocníkovi se program velmi líbil, a protože slíbil, že o něm řekne všem kamarádům a spolužákům, očekáváme v dalších ročnících soutěže urputné boje o to, kdo nasbírá lesních plodů a suchého pečiva nejvíce.

1

3

Nejlepší sběrač ze Základní školy gen. Františka Fajtla s laní jelena siky Sisi a s puštíkem obecným