Přivítejte jaro u rybníka na výlovu

25. 2. 2020

Upozornění (11. 3. 2020): Vzhledem k aktuální situaci se šířením nového koronaviru rušíme doprovodný program k výlovu Hamerského rybníka. Samotný výlov pořádaný Českým rybářským svazem proběhne beze změn.
Většina z nás má výlovy rybníků nejspíš spojené hlavně s podzimem a jeho mlhami, využít se ale dá i chladnějších předjarních a jarních dní. Na letošní konec zimy naplánoval Český rybářský svaz 5 výlovů pražských rybníků. V březnu tak budete mít skvělou příležitost nahlédnout rybářům pod ruce a do sítí. Začíná se Polifkovým rybníkem v Praze 9, po něm následují rybníky ve Stromovce v Praze 7, jako v pořadí třetí přijde na řadu Hamerský rybník v Praze 10, jako čtvrtý Hořejší rybník v Praze 9 a sérii uzavře Vinořský rybník (Biologický) v Praze-Vinoři. Výlov Hamerského rybníka navíc obohatíme doprovodným programem pro objednané mateřské a základní školy.


Doprovodný program pro školy bude zaměřený na vodní ekosystém. Děti se dozví zajímavé informace o významu vody v krajině, o rybářství a rybářském řemesle i o živočiších, kteří v rybníce a kolem něj žijí a dohromady vytvářejí unikátní vodní společenství.

A kdy a kde se s námi a rybáři potkáte?

Datum Nádrž Vodoprávní úřad Poznámka
10. 3. Polifkův rybník Praha 9
12. 3. Rybníky ve Stromovce Praha 7
19. 3. Hamerský rybník Praha 10 doprovodný program pro školy
26. 3. Hořejší rybník Praha 9
4. 4. Vinořský (Biologický) rybník Praha-Vinoř

doprovodný program