Pozor, hrozí požáry! Na území Prahy platí zákaz rozdělávání ohňů

20. 4. 2019

AKTUÁLNĚ (28. 4. 2019): Český hydrometeorologický ústav výstrahu v sobotu 27. 4. odvolal a zákaz rozdělávání ohňů na území hlavního města byl zrušen.

Dnes 20. 4. 2019 v 11:00 vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu před nebezpečím požárů hrozících na území takřka celé republiky. Na základě tohoto varování vydalo hlavní město Praha zákaz rozdělávání ohňů, jenž se týká i míst, která má naše organizace ve své správě. Zákaz rozdělávání ohňů, kouření či používání zábavné pyrotechniky platí pro všechny lesy na území hlavního města, dále pro parky, lesoparky, louky, zahrady, sklady sena a slámy a plochy zemědělských kultur a další porosty umožňující vznik a šíření požárů. Oheň také nesmíte rozdělávat ve vzdálenosti do 50 metrů od kraje lesa. Dočasně musíte zapomenout i na oblíbené grilování na piknikových místech. Tento zákaz platí do odvolání a budeme vás informovat o dalším vývoji.

Prosíme všechny návštěvníky lesů i parků, aby vydané nařízení respektovali a vyvarovali se rizikového chování. Děkujeme za pochopení.

požár