Vyhlášení výsledků: Do Světového dne vrabců se zapojilo přes 500 účastníků

22. 3. 2019

K příležitosti Světového dne vrabců, který se slaví 20. března, jsme pro vás vyhlásili výtvarnou soutěž. Vaším úkolem bylo namalovat či jinak ztvárnit vrabce domácího a polního. Ze všech koutů Prahy k nám doletělo více než 500 opeřenců od malých i velkých tvůrců. Jejich práce byly rozmanité a co soutěžící, to originální dílo. Během 14 dnů jsme kromě kreslených obrázků obdrželi také vrabce z modelíny, keramiky, korálků, textilu, kůže či novin. A ještě více než samotné obrázky nás potěšilo vaše nadšení a zapojení do soutěže. V několika školách proběhly dokonce i výukové hodiny tematicky zaměřené na vrabce, děti skládaly vrabčí básničky nebo se pořádaly besedy a další soutěže. S vašimi obrázky a figurkami máme v plánu vyzdobit Dřevák v ekocentru Prales, takže ani jeden vrabec nepřijde nazmar.

Vybrat vítěze z nepřeberného množství děl bylo náročné, ale nakonec jsme to zvládli. A jak jste si v soutěži vedli? Nebudeme vás dlouho napínat. V kategorii předškoláků nás svým velkolepým zpracováním okouzlilo Vrabčí divadlo, které vyrobily děti z MŠ Řešovská. Kategorii školáků s přehledem ovládla 3.B ZŠ u svatého Štěpána a jejich originální textilní vrabci. V kategorii dospělých tvůrců byla účast skromnější, ale i tak se nám sešla krásná díla. Z nich jsme jako vítěze vybrali pana Karla Vančuru. Na všechny vítěze čekají odměny z naší dílny, které jim zašleme poštou. Těšit se mohou na puzzle, samolepky, placky, záložky do knih, magnetky či omalovánky.
Děkujeme všem soutěžícím za jejich příspěvky, které nás velmi potěšily. Prohlédnout si je můžete ve videu pod fotogalerií vítězných děl.
vítězný obraz